De beste Italiaanse pasta bestel je hier!

Martelli pasta & Pasta Gentile

 

MARTELLI 

Martelli pasta behoeft bijna geen introductie meer. Ambachtelijk geproduceerd sinds 1926 in Lari, Toscane, door de familie Martelli. Een pasta in de bekende gele verpakking, voor een ieder die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en graag geniet van een uitstekend bord pasta, 'al dente' natuurlijk! 

 

GENTILE

Tevens vertegenwoordigen wij de BIO-volkoren pasta van het merk GENTILE: De Gentile pastafabriek bestaat sinds 1876 in Gragnano, niet ver van Napels, een plaats die wereldwijd bekend staat als ‘hoofdstad van de pasta’. Het kleine stadje is sinds de 16e eeuw geheel toegewijd aan de productie van pasta, destijds was elke familie op de een of andere manier betrokken bij deze activiteit. Tegenwoordig biedt Gentile de hoogste kwaliteit producten, geheel in lijn met de voorwaarden die pasta uit Gragnano zo beroemd hebben gemaakt: Het gebruik van hoge kwaliteit granen en het drogen op een lage temperatuur. 

In 2010 heeft Gragnano pasta het IGP kenmerk gekregen (Indicazione Geografica Protetta). Dit geldt voor alle pasta’s die in Gragnano worden geproduceerd. Het IGP wordt toegekend aan producten die gelinkt zijn aan een bepaalde geografische origine, gebaseerd op het feit dat grondstoffen lokaal/regionaal verkregen en verwerkt zijn. In 2015 stond Gentile pasta in de top 100 in de krant ‘La Repubblica’ van meest geliefde Italiaanse merken.

Eindelijk een topkwaliteit pasta voor diegene die graag biologische producten eet!